Ventilátorok

Ventilátor – a hagyományos szellőztetés kiegészítőjeként

Akár otthon, akár a munkahelyen is fontos az ideális hőmérséklet biztosítása. Otthon elsősorban a komfortérzet miatt, a munkavégzés során pedig a hatékonyság tekinthető fő szempontnak.

Egy megfelelően választott ventilátor képes a legnagyobb nyári forróságban is szellőztetni, illetve a légmozgás segítségével a hőmérsékletet is csökkenteni. A ventilátorok használatával megoldható az otthoni szellőztetés, azaz a légcsere. Frissítse fel a szobája levegőjét, használja, amikor már nehezen elviselhető a kánikula.

A ventilátor választásánál további szempont, hogy ha érzékeny a huzatra akkor célszerű hordozható ventilátort vásárolnia, amelyet könnyedén odébb helyezhet bárhol a lakásba vagy az irodába.

A ventilátor választékunk egy része rendelkezik olyan funkcióval is, mint a lehetővé teszi a több fokozatba történő használatot, van amelyik rendelkezik időzítővel, és megtalálhatóak az okbolt kínálatában a teljesen halk, csendes üzemmódú ventilátorok is, amelyek mellett akár nyugodtan aludhat. Egyes típusok rendelkeznek időzítő kapcsolóval, így a beállított időt követően automatikusan kikapcsolnak.

Ezek a többfunkciós ventilátorok akár melegítésre is képesek, arról nem beszélve, hogy az üzemeltetésük nagyon gazdaságos, az alacsony villamos energiafelhasználás miatt.

A ventilátor kínálatunkban talál olyan speciális készüléket is, amely párásításra is alkalmas. Ezek víztartállyal rendelkező készülékek, amelyek még hatékonyabban hűtenek.

Működtetethetőek akár okos konnektor és okos páratartalom, illetve hőmérséklet szenzor kiegészítésével is, és így az Ön beállításai szerint valósul meg az üzemelés.

Ventilátorok típusai - A levegőmozgás hűt

  • csillárventilátor vagy mennyezeti ventilátor: a plafonra helyezhető készülék, amely kisebb alapterületű lakásokba javasolt. Akár csillárként is funkcionáló eszköz. A bekötése szakértelmet igényel.
  • hordozható ventilátor: könnyen mozgatható, kisebb méretű készülékek, amelyeket szabadon lehet mozgatni a lakás vagy iroda bármelyik pontjára.
  • oszlopventilátor: rendkívül kis helyet foglalnak, jellemzően csendes működésű készülékek, amelyek szintén könnyen mozgathatóak. Jellemzően a talajszint közelébe végzik a légcserét, alacsonyabb fordulatszámon.
  • álló ventilátor: egy talpon álló készülék, amely légcserélő iránya a fej egységen állítható be.
  • párásító ventilátorok: víztartállyal rendelkező készülékek, amelyek a légáramlással vízet porlasztanak a térbe. Felöltött víztartállyal kevésbé hordozhatóak
  • padlóventilátor: alacsony talpazattal készülő eszköz, amely elsősorban a lábtér komfortját hivatott biztosítani.
  • kézi ventilátorok: akkumulátoros vagy elemes táplálású készülékek, amelyek könnyedén hordozhatóak, és a felhasználásuk az otthonon, irodán kívül is lehetséges, gyakorlatilag bárhol.
  • USB ventilátor: használható például laptop usb csatlakozójára kötve, és adott esetben kiválthatja az asztali ventilátort. Nagy előnye az asztali ventilátorral szemben akkor jelentkezik ha a munkavégzésünk nem állandó helyszínen történik, hiszen kis méretű, nagyon könnyű, és akár a laptop táskájába is elfér.
  • okos ventilátorok: wifi hálózaton keresztül okosotthon alkalmazással működnek, ahol a beállítási lehetőségek széles tárháza áll a felhasználók rendelkezésére.

Párásítás ventilátorral

A párásítás a helyiség alacsony páratartalma miatt lehet szükséges. Ez főként a kánikula időszakban érvényes.

Dőljön hátra egy jó film megnézéséhez, kapcsolja be a ventilátort és pihenjen! A korszerű álló, illetve mobil ventilátorok már távirányítóval is működnek, így fel sem kell kelnie a fotelből, vagy a kanapéról a be, illetve kikapcsoláshoz, a fordulatszám állításhoz, a fej mozgatásához. Ezzel még kényelmesebb életet lehet élni, és az otthona még komfortosabbá, egészségesebbé válik.

Légszűrő funkció

A profi ventilátor könnyen szabályozható, és a por megszűrésére is képes. Ezzel nem pusztán a kényelemi igény, elégül ki, hanem a környezetünk is egészségesebb lesz. A készülék bekapcsolásával sokat teszünk ennek érdekébe. Akár annyira felfrissítheti a szoba levegőjét, mintha egy sétát tenne a parkba. Ehhez pedig ki sem kell mozdulnia a lakásból, és a felfrissülés igy is megvalósul.

Kifejezetten javasolt a használata a beltéri edzések esetén mint például a szobakerékpár, futópad használatakor.

Fűtés ventilátorral

Vannak olyan berendezések, amelyek fűtési funkcióra is képesek, így használhatóak például kiegészítő fűtésként, de akár önálló fűtésként is. Egy ventilátor akár három fő funkció: hűt, fűt, párásít.

Hűvös időben gyors felmelegedést biztosít, nagy hőteljesítménnyel. A fűtés teljesítménye is beállítható több fokozatban, akár a hűtésé. A csendes működése miatt ajánljuk akár hálószobákba is. A nyaraló fűtésére is alkalma  hiszen, ha épp ott tartózkodunk, akkor használhatjuk és feleslegesen nem fűtünk.

Ezek a ventilátorok megbízhatóan működnek, akár a hűtési, akár a párásítási, vagy a fűtési funkcióban is. A technológia fejlődésével pedig még halkabbak lettek, így mintegy 39 dB működési zaj mellett nagyon kényelmesen, mondhatjuk zajmentesen pihenhetünk vagy dolgozhatunk.

Ventilátor ár

Különböző méretű, teljesítményű, funkciójú ventilátor ár természetesen eltérő. Ami biztos, hogy egy klímaberendezéshez viszonyítva a ventilátor ár a töredéke. A használat szempontjából is sok előnnyel rendelkezik, így kényelmesebb, mert hordozható, nem szükséges a falra szerelni, nem kell hozzá fúrni, faragni. Nem szükséges a beüzemeléséhez szakember.

Viszont itt is rendelkezésre áll az állítható dőlésszög, a több fokozat, valamint a további kényelmi funkciók. A ventilátorok egy része iozinálásra is képes, amely olyan hatás, mint az eső utáni firss levegő, így még egészségesebb körülmény teremthető a lakáson belül is.

A legnagyobb forróságban, a kánikula közepén tekerj oda neki, és hűsölj!

Ventilátorok

A ventilátor kérdése jellemzően a szezonokhoz köthető (tél, nyár). Érdemes időben elkezdeni a kiválasztást, hogy a leginkább megfelelő mellett dönthessünk, és ami ventilátor ár is elfogadható a számunka. Érdemes szétnéznie az akciós kínálatokban, illetve a speciális ajánlataink között.

A ventilátor ár több tényezőtől függ, így a teljesítménytől, a mérettől, a funkcióktól, valamint a szezonalitástól. Mindenesetre alacsony költség mellett élhetünk a használatukkal komfortosabban.

A választásnál figyelembe kell venni a szoba méretét, az iroda alapterületét, ahol használni kívánjuk. Az asztali ventilátorok jellemzően kisebb méretű ventilátor fejjel készülnek, így például egy írósaztalon is jól elhelyezhetőek.

A ventilátor hosszú élettartamú eszköz, ami megbízhatóan működik, a kezelése pedig egyszerű.

Más és más féle ventilátor az ami alkalmas a lakás szobáiba, a fürdőszobába, vagy az irodába illetve a műhelybe. Érdemes a választásra némi időt rászánni, a paramétereket alaposan áttanulmányozni és a vásárlási döntést az ismeretek birtokába meghozni.

Két egyszerű példa: a nagy alapterületű nappaliba vagy egy nagyobb irodába célszerű a 40 cm átmérőjű ventilátorok, vagy az oszlopventilátorok között szétnézni, az íróasztalra pedig tökéletes választás lehet egy kisebb, 25 cm átmérőjű ventilátor.

Egy kis alapterületű szobába is jó választás lehet a 25 cm fejátmérőjű, vagy akár egy polcon lehelyezhető mobil ventilátor, de ha a szoba kialakítása engedi, akkor az oszlopventilátor is jó gondolat lehet. A döntés az Ön kezében van! Válasszon a méretek, technikai adatok és a különböző színek között.

Fontos, hogy porosabb helyiségbe ne használjon ventilátort, mert működése közben a por is keringtetésre kerül. Aki allergiás a porra annak a hűtés ettől eltérő módját célszerű választania, az allergiás tünetek megelőzése érdekében.

A leginkább keresett típusok a talpas álló, klasszikus ventilátor, illetve a mobil ventilátor.

Ne felejtsük el, hogy a ventilátorokon biztonsági okból védőrácsot szerelnek, ez arra hivatott biztonsági kiegészítő, hogy például egy kisgyermek ne tudjon az újaival benyúlni a forgó lapátok közé. A tisztítási művelet elvégzését követően mindig szerelje azt vissza mert a védőrács nélküli használat balesetveszélyes lehet.

Az okbolt.hu kínálatában biztosan meg fogja találni azt a hűtési, fűtési párásító megoldást, amely az igényeinek megfelel. Vásároljon az okbolt.hu webáruházban, és legyen Ön is elégedett a kiválasztott termékekkel. Akár ingyenes házhozszállítás vagy csomagautomatába küldés, az egész ország területén.

1. oldal / 2

Léghűtő távirányítóval

Az LHP 400 Léghűtő zárt légterek frissítésére, hűtésére...

Léghűtő, 80 W

Az LH 300 Léghűtő zárt légterek frissítésére, hűtésére...

Párásító betét LH 300...

Az LHP 300/T Párásító betét az LHP 300 léghűtőhöz vásárolható...

Párásító betét LHP 400-hoz

Az LHP 400/T Párásító betét az LHP 400 léghűtőhöz vásárolható...

Párásító betét LHP 800i-hez

• cserélhető párologtatóbetét: párásító betét LHP 800i-hez.

Léghűtő távirányítóval

• légterelés: van • ventilátorfokozatok: 3 fokozatú •...

Honeywell Beltéri hordozható...

A Honeywell TC10PCE Beltéri hordozható léghűtő zárt légterek...

Centrifugális párásító...

A CMF 64 típusú Centrifugális párásító...

Centrifugális párásító...

A CMF 64 típusú Centrifugális párásító...

Párásító ventilátor, fekete,...

Tengerparti érzés a nyári forróságban! Az SFM 42 párásító...

Centrifugális párásító...

A CMF 64 típusú Centrifugális párásító...

Centrifugális párásító...

A CMF 64 típusú Centrifugális párásító...

Párásító ventilátor

Az SFM 40/WH Párásító ventilátor számos extra funkciót egyesít....

Párásító ventilátor

Az SFM 41/BK Párásító ventilátor számos extra funkciót egyesít....

Oszlopventilátor

A TWFR 93 Oszlopventilátor kis helyigényének és magas...

Oszlopventilátor

A TWFR 110 Oszlopventilátor elegáns, modern kinézetével akár...

Oszlopventilátor

Hűtse szobáját kis helyigényű oszlopventilátorokkal! Ez a 74 cm...

Oszlopventilátor

Hűtse szobáját kis helyigényű oszlopventilátorokkal! A TWF 81...

Oszlopventilátor

A TWFR 100 Oszlopventilátor kis helyigényének és magas...

Oszlopventilátor

A nyári melegben, az Ön kényelméért! Ez a 120 cm magas...

Állóventilátor

A ventilátorok nagy segítséget nyújtanak az olyan belső...

Állványos ventilátor...

A ventilátorok nagy segítséget nyújtanak az olyan belső...

Álló ventilátor

• névleges lapátátmérő: 20 cm • lapát anyaga: műanyag •...

Álló ventilátor 3D...

Az SFR 40 3D Álló ventilátor állítható vízszintes, függőleges...

Álló fém ventilátor, 45 cm,...

A tikkasztó nyári melegben a nagy helyiségek szellőztetésében...
1. oldal / 2